mandag 7. mars 2011

Badet vårt
Denne gangen har jeg lyst til å dele noen bilder fra badet vårt. Vi bygde om huset for noen år siden, og i det gamle huset hadde vi et bitte lite bad med skråtak. Det fungerte greit men da vi skulle bygge om ønsket vi oss et større bad hvor vi hadde plass til både dusj, badekar og to servanter. Det fikk vi til, men det var mye fram og tilbake for å finne den riktige løsningen og plasseringen. Vi måtte bl.a. ta hensyn til retningene på gulvbjelkene når vi skulle legge rør og det er to dører og ett vindu i rommet så det var mye som skulle klaffe. Heldigvis fant vi til slutt en løsning som fungerer godt og som fyller alle behov. Rommet er på ca 12 m2 så det er ganske romslig, derfor har vi brukt panel i de sonene som ikke blir utsatt for så mye vannsøl for å gi en litt varmere følelse enn det fliser gir. Huset er opprinnelig fra 1928 og panel var mye brukt i huset og på den tiden, så vi følte at det passet godt på badet vårt. Vi er fortsatt fornøyd med denne løsningen selv om det krever et strøk med maling nå og da. 

Badekaret er et gammel støpejernskar som sto i huset opprinnelig. Den gang var badet i kjelleren. Emaljen var utrolig nok helt fin så jeg har bare malt det utenpå med fargen Isvann og Eggehvit på føttene.

Vi lette lenge etter et baderomsmøbel som vi syntes var fint, som passet til rommet og som var overkommelig i pris. Vi fant ikke noe og det vi syntes var litt fint kostet rundt 50 000,- og det var alt for mye. Jeg kom til å tenke på en skjenk som sto i kjelleren i huset etter mormoren min og det viste seg at den hadde helt perfekte mål. Det var plass til to servanter og den passet på veggen hvor den skulle stå. Dette er 6 år siden så dette var ikke noen vanlig løsning ennå. Nå er det jo mange som har lignende skap eller kommoder. Rørleggeren vår syntes dette var veldig morsomt og tilpasset alt for oss. Jeg malte og lakket skjenken. Dette har fungert fint og skjenken har holdt seg godt. Den lille hvite stolen har jeg kjøpt på loppemarked.

På gulvet har vi sandfargede, spanske fliser og riverstones. Det er runde steiner som ligger på netting akkurat som mosaikk.
Radioene står alltid klare på badet. Jeg hører alltid mye på radio og jeg synes det er en fin start på dagen med nyheter og musikk på badet.


På dette bildet ser man døra inn til garderoben vår. Døra var tidligere døra inn til soverommet vårt i det gamle huset. Taket var så skrått at døra hadde et skrått hjørne. Vi likte denne gamle massive døra og fikk den satt inn her. Garderoben er ikke helt ferdig ennå men vi jobber med saken.

1 kommentar:

  1. Kjempe fint bad! :) Helt nydelig med malt panel på veggene... Vi skal gjøre færdig et bad som er i kjelleren som er kledd med panel i taket og på veggene..Å så vurderer vi om det bare skal lakkes eller males i en lys farge...Å etter å ha sett deres bad så må vi helt klart male det i en lys farge..
    Hvilken farge har du malt på veggene og hvordan maling ?

    Klem fra Lene

    SvarSlett