onsdag 25. mai 2011

Loftsstua vår

 I dag vil jeg vise fram litt av loftsstua vår. Det er det sentrale rommet i 2. etg som binder alle de andre mindre rommene sammen. Det er også dette rommet som blir mest brukt på kveldstid siden det er her vi ser på TV og slapper av sammen når sofaen kaller. På dette bildet får man inntrykk av takhøyden som på det høyeste er 4,70 m. Vi bygde på og om huset for 6 år siden og da rev vi hele 2.etg og bygget ny, og da var det viktig for oss å få det luftig, så vi bygde ikke loft og det er vi veldig fornøyd med.

 Dette er trappa vår som er det eneste som er der det alltid har vært. Alle andre rom og funksjoner ble flytter på da vi bygde om men trappa som er både pen og funksjonell står på sin faste plass. Vi satt inn et stort vindu i trapperommet og det gir et nydelig lys i trappa og gjennomlys i loftsstua.


Døra til badet er like ved trappa.

Jeg bruker litt røffe detaljer i stua for å skape litt kontraster til alt det lyse.

Her er stolen etter oldemor i Horten, og den setter vi stor pris på. Den fikk nytt trekk i gammel stil for noen år siden.

 Hjørnet i sofaen fra IKEA er mitt favorittsted og faste plass. Der har jeg et deilig ullpledd fra Slettvoll og en brodert pute som er en av mine favoritter. Jeg liker disse rolige og milde fargene. Av og til skifter vi trekk på sofaen, vi har et som er hvitt også, og da bruker vi blått og rosa på pledd og puter.

Gamle bøker skaper alltid god stemning.

 Litt fattigmannssølv finner jeg alltid plass til.

 Vi har to små vinduer på hver side av det store vinduet og det er med på å skape liv i rommet og de egner seg godt til forsiktig lufting når det trengs. Det gamle bordet er også fra oldemors hus. Duken er fra farmor og er en av mine favoritter.

Rosa peoner og tente lys hører med.

2 kommentarer:

  1. Et kjemmpelekkert rom med masse flotte gjenstander. Artig med slike "hjemme hos" bilder, du har tydligvis god smak ;)

    SvarSlett
  2. I adore this light fixture! I was admiring a similar one a few days ago but husband wasn't interested, figures.

    SvarSlett