mandag 14. februar 2011

Nostalgi med blomster og Holly HobbieJeg var så heldig forrige uke å få en forsinket men helt nydelig bursdagsgave. Det var mange små pakker og det var spesielle små ting i dem alle. Venninnen som jeg fikk gavene av er like glad i gamle ting som meg og hun hadde gjort disse funnene på nettet med meg i tankene. Jeg har et nydelig gammelt servise fra tyske Rosenthal og hun fant denne nydelige porselensdåsen med blomster som passer til serviset mitt. Hvis du ser nøye etter så kan du se at det til og med er blomstermønster i gullstripen på sidene. Blomsterpotten i bakgrunnen ga hun meg til jul og den har stått på kjøkkenbordet vårt siden da med diverse vårblomster. Den søte knappen fikk jeg også, og den kommer nok til å havne på et strikke- eller syprosjekt en gang i tiden.
Under kan du se resten av tingene jeg fikk. Alt er gammelt og er fra 70 årene bortsett fra boka som er enda eldre, den er fra 1967, samme år som venninnen min og jeg er født. Jeg fant en vase med Holly Hobbie på for et år siden på et loppemarked. Jeg fikk et anfall av barndomsnostalgi og kjøpte den for 5,-. Jeg husket plutselig at jeg hadde samlet på Holly Hobbie ting da jeg var liten og venninnen min og jeg pratet en del om det. Hun syntes dette var morsomt og fant disse tingene når hun surfet på nettet. Det viser seg at det er et stort samlermarked for disse tingene, spesielt i USA. Det ligger mange gamle HH produkter på auksjonssider og de går til veldig varierende priser.

Designeren av Holly Hobbie figurene er amerikansk og Wikipedia sier bl.a. dette:
"Holly Hobbie (born 1944) is an American writer and illustrator, and the name of a fictional character based on this person.
Hobbie is the author of the popular Toot and Puddle children's books, and the creator of the character bearing her name. She today lives in Conway, Massachusetts.
Born Denise Holly Ulinskas, she married Douglas Hobbie in 1964."

Jeg husker godt at dette var populære venninnegaver til bursdager og på det underste bildet ser du to Holly Hobbie produkter som jeg faktisk fant på arbeidsrommet mitt. Jeg vet jeg har flere ting på loftet i barndomshjemmet mitt så jeg for se etter dem neste gang jeg skal dit. Noen ting har nok gått i søpla men noe er det nok som har havnet i noen esker her og der.

Vi gjerne høre fra andre som har gode Holly Hobbie minner eller som samler på disse søte og tidstypiske tingene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.